PERSEDIAAN SEBELUM JUMPA PROSPEK

PERSEDIAAN SEBELUM JUMPA PROSPEK

Sebenarnya persediaan paling utama yang anda perlu ada sebelum jumpa prospek client / Prospek rakan niaga ialah persediaan mental. Untuk hari ini, sy akan berkongsi tentang prospek rakan niaga. Tugasan ini adalah paling sukar berbanding prospek client.

Ini kerana berdasarkan pengalaman lebih 20 tahun dalam kerjaya ini ialah belum pernah jumpa kenalan yang terus bersetuju menjadi rakan niaga. Pelbagai alasan akan dikemukakan. Kekuatan mental amat penting . Bagi menguatkan mental , anda MESTI telah membuktikan pada diri sendiri bahawa perniagan ini adalah TIDAK sukar berbanding dengan perniagan lain. Anda juga pernah layak menerima anugerah / Insentif dari syarikat yang anda wakili.

Anda kena tanamkan dalam hati dan diri bahawa ini adalah perniagaan `REJECTION’.. Anda kena kenalpasti profile rakan niaga yang anda inginkan. Antaranya ialah :-
1. Umur & Jantina
2. Kelayakkan akademik
3. Status Perkahwinan
4. Sikap
5. Kerjaya sepenuh masa / separuh masa ( Part time)

Penceritaan anda tentang kerjaya ini bergantung kepada personaliti dan matlamat prospek anda. Kami sarankan anda berjumpa mereka yang lahir pada bulan 7, 8, @ 9 atau tarikh yang ada angka besar seperti 7, 8 , 18, 25, 27 dan sebagainya.

Apa ALASAN yang anda akan terima bila berjumpa prospek rakan niaga ?

Untuk lebih lanjut sila rujuk kepada `leader2′ anda atau hadir kelas-kelas bimbingan kami..

Selamat memulakan tugas sebagai seorang Perunding Takaful yang berintergriti .

Semoga anda semua terus FOCUS dengan kerjaya dan semoga SUKSES DUNIA AKHIRAT..

KEJAYAAN SEDANG MENUNGGU ANDA…

Jom Sertai Kami….

#PerundingTakafulProfesionalDanIntergriti
#GrowingTogetherWithUs
#UsrahAssociates

Leave a Reply

Your email address will not be published.